Lättlärd.

Efter att ha växt upp med en storpudel så är jag van intelligenta vovvar men tror nästan att Perron är snäppet "värre". Blir lika förvånad varje gång att de är så lättlärda och framförallt att det går så fort..! På både gott och ont ;)
Men ett är säkert, att det är så otroligt roligt att jobba med Messi när han är med på noterna så fort, han vill verkligen lära sig och det syns hur han tänker och försöker tills det blir rätt (och även hur frustrerad han blir när det inte blir rätt!).
Vi har tidigare jobbat en hel del med klicker och jag tycker att det fungerar superbra i början av inlärningen. Använder den dock inte jätteofta eftersom Messi blir väldigt ivrig när vi lär in något nytt (på den nivån att han gör övningen utan kommando i tid och otid i flera dagar efteråt..!) därför har vi lärt oss att först träna in en övning och sen "dämpa" den övningen för att sedan ta upp den efter någon dag när den verkligen skjunkit in och han kan koppla övningen med någon sorts kommando.
 
Sagt och gjort, förra veckan var det dags för en ny övning, sitta "kanin" och efter knappt 20 minuters total övningstid var han med på noterna och satt kanin utan problem, sötnöten!
 
 
Idag kom PM:et till utställningen i Svenstavik, och snopet nog visade det sig att vi är den enda anmälda Perron.. och vi som räknat med minst 4-5 anmälda! Däremot 27 anmälda langottos... så man lär väl bli inräknad i det gänget :P
 
I helgen som var hade vi planerat i en fjällvandring med övernattning, men då det har regnat, åskat och blåst hela helgen gav vi upp de planerna (tråkigt att vädret alltid ska styra). Jag hoppas att vi ska kunna få till en vandring till Blåhammaren i augusti istället. Annars lär det säkert kunna bli någon dagsvandring om vädret tillåter. Jämtland har verkligen visat sig från sin värsta sida med regn i mängder och ca 10-12 grader, Brrrr.....
Vi får helt enkelt hoppas på finare väder nere i Smedjebacken till helgen, för nu laddar vi för fullt inför kommande helg med kennelträff!
 
Stor kram på er!
 

Kommentarer
Postat av: Margareta och Ginnis

Visst är de läraktiga dessa små perrosar. Ibland blir det också föör bra. Min hulligan lärde sig snabbt att tävlingsledaren sa´ "verkställ" eller "kommendera" innan vi skulle utföra något moment så Ginnis satte igång på deras kommandon. Inte mina. Men cirkuskonster och sitta kanin fungerar fint. Och söta är dom när dom sitter!

2013-07-16 @ 09:00:17
URL: http://perroginnis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0