Nyklippt.

Nu var det ett tag sen jag uppdaterade här i bloggen men det har sin naturliga orsak, matte har varit borta i två veckor men nu är hon åter på plats hemma hos mig och husse!
 
Första veckan fick jag egentid med husse som hade tagit en semestervecka bara för att vara hemma och leka med mig. Veckan bjöd på strålande sol och det blev givetvis en massa bad. Innan matte åkte bort fick jag en tung gummiboll på ett snöre som är perfekt att dyka efter i vattnet. Mormor Wilda upp idagen kanske? :)
 
 
 
 
Husse tog med mig till Anne´s hundtrim där jag fick bli premiärklippt. Trots att matte våndades för att mitt fina valpkrull skulle försvinna så var det otroligt skönt att byta kostym till något mindre varmt.
Men det går ju inte att bortse från att jag plötsligt blev "vuxen"....
Jag skötte mig i alla fall exemplariskt under hela klippningen och husse blev väldigt imponerad!
 
Före:
 
Efter:
 
 
 
Jag blev en riktigt snygg kille tycker både husse och matte :)
 
Senaste veckan har jag spenderat hos mattes mamma ("favorit-mormor") eftersom husse inte kunde vara hemma båda veckorna. Det har gått jättebra och jag har busat i massor med både Joy och katterna. Tack så mycket "mormor" att jag får vara hos dig när det "tjorvar" till sig! :)
 
Dock är det väldigt skönt att vara hemma igen (framförallt så tycker matte det) och det ska bli spännande att se hur vardagen nu kommer att se ut eftersom matte börjar jobba imorgon.
Men först ska vi njuta av det som återstår av helgen :)
 
 

4 månader.

Tänk att vi praliner blir fyra månader idag, helt fantastiskt!
Dagen till ära blev det en tur upp till djuraffären för invägning.
 
9,6 kg tung är jag och mäter 39 cm i mankhöjd.
 
Matte och husse tycker att jag är en stor kille (och inte är det konstigt att matte klagar när hon ska bära på mig;))
Väl uppe på djuraffären fick jag en tung boll som sitter fast på ett snöre, perfekt att dyka efter i vatten. Men leka med det innomhus fick jag inte göra, matte var rädd att jag skulle slå sönder inredning med mina kast jag gör;)
 
Så, stort grattis till alla mina kullsyskon på vår 4-månaders dag:)

Utställning

En riktigt mysig hundhelg har vi haft jag, matte och husse.
Det har varit internationell hundutställning i helgen (vilket vi inte är bortskämda med häruppe) och eftersom både Alma (Wild Eve) och Nerissa skulle vara med så kom min "kennelmamma" och hälsade på :)
 
Igår hade vi sån tur att vi blev bjudna på middag hemma hos Alma med familj på Rödön. Eftersom Annelie och Peter övernattade där fick jag chans att träffa fina Pablo och Wilda, och så busiga Alma också. Bad i Storsjön blev det och medan de andra hundarna simmade glatt vågade jag mig ut en bra bit jag också.
 
Wilda
Alma och en blöt Wilda!
Längre än såhär går jag helst inte.
Pablo och Alma i simmartagen

Idag, söndag, var det alltså dags för utställning och jag hade tur som fick följa med in på området. Vi slog oss ner vid vår ring och jag var coollugn, trots många hundar och människor. Jag låg nära husse och matte och hade fullt upp med att titta på allt som hände runt omkring. "Våra" hundar skötte sig bra, och extra grattis till Nerissa som fick Excellent:)
Matte fick verkligen mersmak för det där med utställning och vi får hoppas att jag kan vara med nästa år, det vore jättekul att prova på en gång i alla fall :)
På väg hem släppte vi av mattes kompis vid hennes föräldrars hus och då människorna stannade för att fika fick jag busa med fina golden retrivern Mitra, lite försiktig var jag i början men efter ett tag jagade vi varandra och hade jättekul.
 
            
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Idag har matte även anmält oss till en ny kurs i höst, i början på september börjar vi klickerträning på F4-hundcenter och det ska bli riktigt roligt. Eftersom både jag och matte gillar att lära oss nya saker passar det där med kurser jättebra för oss!
 
Nej nu ska jag fortsätta sova. Godnatt!

RSS 2.0