2014- Resumé.

Här har jag och Messi varit väldigt inaktiva under hela 2014 vilka har sina orsaker. Det har varit ett omtumlande år på många sätt och viss men nu gör vi ett tappert försök till en uppdatering över året som gått.
För trots en del stökigheter så har vi upplevt många underbara stunder, utmaningar och äventyr.
 
Messi är numera en ståtlig 2,5-åring (var tar tiden vägen?). Vi började året  med att gå en agilitykurs vilket vi verkligen fick mersmak av. Med en fantastisk agilitytränare har vi nu fått äran att ingå i team F4HC Large, ett härligt gäng på 4 hundar med människor som tränar så ofta vi bara kan i den fina inomhusanläggningen på F4-hundcenter. Tanken är att vi ska ut på tävlingsbanorna under 2015, både individuellt men också som lag.
 
 
Messi och agilitykompisen Link.
 
 
I den fina inomhushallen där vi tränar agility.
 
Förutom agility har vi aktiverat oss med viltspår. Redan under 2013 testade vi personspår vilket vi gillade skarpt så det var en självklarhet att testa även viltspår så fort snön försvunnit på vårkanten. Messi är en kille som verkligen gillar att jobba med nosen och han har gjort ett strålande jobb under året med godkänd anlagsklass och 1.a pris i öppen klass, trots den varmaste sommaren på åratal med tjock utställningspäls. Planen är att vi kämpar mot ett championat i viltspår under 2015.
 
Efter ett godkänt anlagsprov i över 20 graders värme.
 
 
Efter provet på Blötberget i Dalarna. Messi och Garbo som båda kämpade till sig ett 1:a pris
.
Och så till "utställningskarriären" då. Vi började utställningsåret i Sundsvall i april där vi fick excellent med fin kritik, dock stannade vi där då domaren tyckte att han behövde växa på sig lite mer.
I början av juni ställde vi upp på den årliga inofficiella utställningen här i Östersund. Det som var tänkt som en snabb repetition i utställningsträning inför Vännäs två veckor senare slutade i ett BIS 2:a med strålande kritik, otroligt roligt att det gick så bra bland alla populära hundraser här uppe (jämthund, aussie, labradorer osv).
 
 
Två veckor senare styrde jag, Kristina, Messi och Atlas kosan till Vännäs där Messi strålande knep det andra certet och ett BIM (bland alla finska hundar)
 

Med spänd förväntan passade jag och mamma att ta vägen förbi Alfta i Hälsingland när vi ändå var på bilsemester i Sverige. Och där lyckades vi ta det tredje och sista certet och Messi kan därför med stolthet titulera sig Svensk Utställningschampion, en fantastisk prestation med tre cert på fem officiella utställningar, matte är otroligt stolt!
 

Trots ett championat passade vi på att delta i den officiella utställningen på hemmaplan (Svenstavik i augusti) innan utställningsåret fick avslutas med en välförtjänt klippning. Där fick vi BIMet medan syrran Bessie tog BIRet, otroligt kul och fin prestation av syskonen!
 

Vi har sammanfattningsvis haft ett intensivt år med utställning, agility och viltspår. Men självklart har vi hunnit med att umgås med andra fyrbenta och tvåbenta varelser. Bildbombar er med karameller från året.
 
Agilityträning med Anneli i Dalarna
 
Valpmys i Smedjebacken
 
Jag tror att Messi önskar sig en sån här liten tuss ;)
 
Messi och Miró på slottsbesök på Tullgarn
 
Sommarens favoritbild <3
 
Nyklippt snygging
 
På vandring i de Jämtländska fjällen

 
 
Nu ser vi fram emot en ett fullspäckat 2015 där vi framförallt ska satsa på agility och viltspår.
 
Vi önskar Er alla ett riktigt Gott Nytt År - Sköt om Er och Glöm inte att ta hand om varandra!
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0