Kennelträff 2013

Bättre sent än aldrig men nu ska jag äntligen skriva några rader om kennelträffen i fina Smedjebacken :)
 
Vi (husse, matte och Messi och Miró) packade in oss tidigt på torsdagsmorgonen i bilen med husvagn och började de 45 milen mot Smedjebacken och La Sirenitas kennel. Vi lämnade ett regnigt Östersund och möttes av strålande sol i Dalarna, bra start på minisemestern med andra ord! :-) Vi anlände på eftermiddagen och gjorde oss hemmastadda i husvagnen. Efter ett tag fick vi sällskap av Carina och Bosse från Åland som hade lilla söta Pandora med sig.
 
Det blev en tidig kväll för att ladda inför fredagen då fler hundägare och hundar anlände. Vi startade dagen med ett besök vid Ulvshyttan (tror att det heter så) eftersom vi hade passerat förbi där dagen innan och dels var jag nyfiken att se vad det var och sen såg jag även potential för fina bilder där :-) Vi traskade runt där ett tag och sedan passade vi på att lägga ett varsitt personspår till Messi som fick ligga medan vi fikade. På kvällen blev det lite bad med hundarna, bygge av agilitybana och lite ringträning, så mysigt!
 
Miró (mammas sötnos), Tommy och Messi.
 
Ser lagomt nöjd ut över att behöva "sitta modell".
 
Messi vid Ulvshyttan
 
Fina, utrycksfulla Miró
 
 
Lördagen bjöd på fint väder. Dagen startade med mingel och självklart träff av syskon med familjer. Det var så roligt att 5 av 6 syskon hade möjlighet att komma! :-) Så fina praliner med underbara familjer, och vad roligt det var att de liknar varandra så mycket både utseendemässigt och till sättet :-).
Dagen fortsatte med aktiviteter så som fotografering, rallylydnad, snabbaste Perron osv.. underbara Anneli och Nanna med co. som ordnar så bra! Kvällen avslutades med en gemensam middag och skön sommarvärme :-)
 
Ett försök till lite passivitet.
 

Syskonen Melker och Lily.
 
Lily, Melker, Messi och Dante
 
Fina Melker
 
Mamma Nessie
 
Hela stora gänget!
 
Familjeträff
 
Melker, Messi, Lily och pappa Manne
 
5 av 6 syskon samt mamma och pappa
 
Söta Lily!
 
Test av rallylydnad, riktigt kul!
 
Bad med Messi och brorsan Melker
 
Full action med flygande hundar!
 
Innan vi åkte på söndagen blev det lite mer ringträning, superbra för oss som mer än gärna tar emot alla tips vi kan få. Speciellt tack till Lousie som kom med flera bra råd, nu tränar vi för fullt hemma :-) Resan hem gick bra men nog blev vi lite besvikna när vi möttes av ett 8-gradigt Östersund, Brrrr!
 
Tack och lov har vädret helt slagit om och nu njuter vi av flera dagar med högsommarvärme.. vilket behövdes för nu har äntigen vår badkruka vågat sig i och simmat, duktig Messi! :-)
Nu ikväll har vi varit iväg på ringträning med kennelklubben i Jämtlands län, uppskattar att ca 30 hundar av alla möjliga raser var med, och jag tyckte att Messi skötte sig väldigt bra, men erkänner att vi är lite nervösa inför nästa veckas utställning i Svenstavik!
 
Ha det så bra :-)
 
 

Lättlärd.

Efter att ha växt upp med en storpudel så är jag van intelligenta vovvar men tror nästan att Perron är snäppet "värre". Blir lika förvånad varje gång att de är så lättlärda och framförallt att det går så fort..! På både gott och ont ;)
Men ett är säkert, att det är så otroligt roligt att jobba med Messi när han är med på noterna så fort, han vill verkligen lära sig och det syns hur han tänker och försöker tills det blir rätt (och även hur frustrerad han blir när det inte blir rätt!).
Vi har tidigare jobbat en hel del med klicker och jag tycker att det fungerar superbra i början av inlärningen. Använder den dock inte jätteofta eftersom Messi blir väldigt ivrig när vi lär in något nytt (på den nivån att han gör övningen utan kommando i tid och otid i flera dagar efteråt..!) därför har vi lärt oss att först träna in en övning och sen "dämpa" den övningen för att sedan ta upp den efter någon dag när den verkligen skjunkit in och han kan koppla övningen med någon sorts kommando.
 
Sagt och gjort, förra veckan var det dags för en ny övning, sitta "kanin" och efter knappt 20 minuters total övningstid var han med på noterna och satt kanin utan problem, sötnöten!
 
 
Idag kom PM:et till utställningen i Svenstavik, och snopet nog visade det sig att vi är den enda anmälda Perron.. och vi som räknat med minst 4-5 anmälda! Däremot 27 anmälda langottos... så man lär väl bli inräknad i det gänget :P
 
I helgen som var hade vi planerat i en fjällvandring med övernattning, men då det har regnat, åskat och blåst hela helgen gav vi upp de planerna (tråkigt att vädret alltid ska styra). Jag hoppas att vi ska kunna få till en vandring till Blåhammaren i augusti istället. Annars lär det säkert kunna bli någon dagsvandring om vädret tillåter. Jämtland har verkligen visat sig från sin värsta sida med regn i mängder och ca 10-12 grader, Brrrr.....
Vi får helt enkelt hoppas på finare väder nere i Smedjebacken till helgen, för nu laddar vi för fullt inför kommande helg med kennelträff!
 
Stor kram på er!
 

Efterlängtad semester.

Nu har vi äntligen sex långa veckor med semster att se fram emot, underbart! (Husse får vänta tre dagar till innan han får ledigt, men snart så!)
Dock har vädret inte visat sig från sin bästa sida; det är kallt, blåsigt och regnigt så vi håller tummarna för bättring på den fronten.
 
Igår tog vi en härlig promenad uppför slalombacken på Frösön och vi lyckades tajma in uppehåll där till och med solen hälsade på en liten stund. Backen är inte något särskilt lång men med en ordentlig lutning är det jobbigt ändå. Dock är utsikten på "toppen" helt klart värt hela promenaden. Östersund stad från sin vackraste vy!

 
 
 
 
Just nu laddar vi inför fjällvandring till helgen. Vi planerar att vandra upp till Blåhammaren (Åre kommun) och där blir det övernattning innan vi vandrar neråt igen på söndagen. Nu hoppas vi bara på att det blir bra väder så att det går att genomföra vandringen, med Jämtlandsfjällen vet man aldrig och vi vill inte hamna i något blås-och regnoväder.
 
I övrigt har det nog inte undgått någon att vi har tagit på oss rollen som lokalombud i Jämtlanads län vilket är en jätterolig utmaning. Målet är att samordna det tappra lilla gäng med Perros som finns här i länet och det ska bli spännande att se hur många vi lyckas samla inför framtida träffar, för nog dyker det upp lite okända hundar både här och var :).
 
 
 
 

RSS 2.0