Internationell utställning Svenstavik 4 augusti 2013

Vi har haft fullspäckade dagar med massor av roligheter.
I fredags trotsade vi värmen och begav oss till fjällvärlden, eller närmare bestämt till Höglekardalen som vi har turen att bo nära till.  Vi började vandringen uppför Drombacken och kom sedan upp till höger om Dromskåran vilket är en kanjonartad dal som bildades när inlandsisen smälte, mäktigt! Mellan de båda Dromtopparna finns en helt underbar slätt med flera små fjällsjöar/tjärnar vilka givetvis Messi ville svalka sig i!
 
Skönt att springa fritt!
 

Dromskåran
 
Fotomodell vid Dromskåran.
 
 
Husse och Messi
 
Kallt fjällvatten...
 
...Men det hindrar inte den badsugne!
 
Matte och Messi tar en paus.
 
Messi skäller ut stenhögen, "den kunde ju ha varit farlig!"
 
Tränar"stå".
 

I söndags var det då äntligen dags för vår första internationella utställning vilket tog plats på vackra Galhammarudden i Svenstavik. Ensam Perro var vi och givetvis var det lite nervöst. Men jag behövde verkligen inte oroa mig för Messi skötte sig utmärkt! Han travade på fint och stod lugnt och stilla när domaren kände på honom. Även utanför ringen skötte han sig utmärkt vilket var jätteskönt, nog märks det att han börjar bli mer vuxen! Inget skällande eller gruffande på andra hundar och han kunde till och med slappna av i den nya utställningsburen som han har fått :) Det hela slutade med excellent och fin kritik:
 
Medelstor, Mycket god typ. Krullig kort päls. Bra huvudform som ska bli kraftigare. Normal vinklad benstomme och kraftig. Ännu något smal och grund i bröstkorgen. Lätta parallella rörelser.
 
Vi är supernöjda och är inte så förvånad över att domaren tyckte att han behöver växa på sig lite mer, han är ju ändå bara 16 månader (idag). I höst planerar vi att delta på en inofficiell utställning i Sveg samt en internationell i Sundsvall i oktober (och sen lurar vi även på Stockholm i dec).
 
Action inne i ringen, tyvärr fick vi inte till så många kort.
 
Direkt efter utställningen åkte vi till stugan i Böle där vi varvade ner med massor av sol och bad. Messi simmar för fullt och vi har även börjat träna att hoppa från bryggan, så mysigt!
 
Ha det så gott!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Louise

Vad fint landskap ni har precis utanför husknuten - toppen för en perro med mkt spring benen! Lycka till med kommande utställningar, nu är Messi på G! /Louise, Lily & Co

2013-08-07 @ 23:40:52
URL: http://isaodicho.blogg.se
Postat av: Simone

Ingen allert fotograf tydligen, undrar vem det var :-o

2013-08-07 @ 23:41:24
Postat av: Anneli

Vilken härlig fjällvandring, så vackert! Messie fick ju väldigt bra kritik , märktes ju även att han önskade pälsigare perro. Vi ses i Sundsvall och förhoppningsvis Sthm :-) kram

2013-08-08 @ 07:31:54
URL: http://Www.la-sirenitas.se
Postat av: Margareta och Ginnis

Vilka underbara bilder från en del av Sverige som jag aldrig besökt! Och så fin Messi är!

2013-08-08 @ 09:08:15
URL: http://perroginnis.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0