Midsommar.

Mitt livs första midsommar är över och jag är tillbaka i min underbara valpvardag.
 
Midsommarafton firades tillsammans med husses släkt och mattes mamma vid stugan i Böle. På dagen blev det lek och bus med finnspetsen Scott, där det givetvis ingick lite bad (stugan ligger vid Näldsjön) och på kvällen fick vi valpar vila medan människorna åt gott och lekte lekar. Eftersom det blev en sen kväll sov vi alla länge på lördagen.
 
Resterande dagar tillbringades i Aspås där familjen stortrivs. Livet på landet är nog ändå bäst, även fast jag trivs i staden också. Jag busade med de stora vovvarna och lekte för fullt på gräsmattan.
 
 
 
Idag har jag fått en dos ordentlig social träning. Matte tog med mig ner i stadskärnan där vi strosade runt och tittade på människor och hundar. Mattes mamma var snäll och följde med så att matte kunde uträtta lite ärenden i affärerna. Matte säger att jag är en riktig magnet, var och varannan stannar och beundrar mig, men det är väl inte så konstigt så söt som jag är;) Vi träffade bland annat en kvinna som också hade en Perro, det är roligt att det börjar bli ett gäng Perrosar här i Östersund:)
 
Nu väntar promenad. Ikväll håller jag mina tassar för att lilla Akilles ska bli bra, kämpa <3
 
                                                                          

humlor och party.

Full fart hela tiden vilket medför både negativa och positiva saker.
Jag är väldigt nyfiken av mig vilket ibland kostar mig lite smärta. Jag tror i alla fall att jag lärt mig att inte bita i humlor, för det gör ont!

Men den låg ju där så stilla på vägen, och jag trodde kanske att det bara var en sten.. och stenar måste man ju smaka på.. men aj så ont det gjorde! Och oj vad jag blev rädd (precis som matte!).
Matte och husse visste inte alls vart jag blivit bränd men eftersom jag hade den i munnen trodde de att jag bränt mig där.

Tack och lov gick allt bra! Även fast jag var lite skakig och rädd i över ett dygn..
... och om jag lärt mig att inte ta upp saker som ligger på vägen..? Nja, inte direkt;)

Idag har det varit fullt hus här hemma, matte hade något slags inredningsparty  och hade bjudit en hel hög med folk (bra social träning för en liten valp som mig). Jag har busat och bråkat och somnade sedan helt matt i husses famn (vilket sällan händer eftersom jag inte är en mys-i-famnen-hund).

Nu väntar kvällspromenad innan det är sovdags!



Godnatt!

full fart.

Ännu en helg har gått och jag har hunnit blivit tio veckor (och matte börjar klaga på att jag växer alldeles för fort).

I helgen har jag träffat en massa andra hundar, fast bara familjens hundar än så länge men det är en ordentlig samling bara de. Igår var vi på examenskalas hos husses kusin och de har också en liten valp. Scott heter han och är en finnspets. Han biter mycket hårdare än mig men jag är större och snabbare så när han blir för jobbig så springer jag helt enkelt iväg;)
Trött blev jag i alla fall efter en kväll med full fart så imorse sov jag ända till 8.00 då matte skulle iväg och sen sov jag faktiskt vidare enda till 10.00 till husses stora lycka;)

Nu har pudeln Joy åkt hem, och även fast hon är lite sur och grinig så tycker jag nog att det är lite tomt utan henne. Tur jag har mitt favoritben att tugga på... och tror nog att det snart är dags att sova...

...är ju tydligen måndag imorgon igen (vad nu det är för speciellt med det, för en liten valp som mig är alla dagar härliga dagar!)

Lite bilder från veckan, jag heter ju inte Messi för ingen anledning alls;)






Godnatt!


första tiden.

Det är redan tisdag och jag har nu bott i Östersund i nio dagar.
Jag har alltså tillbringat min första helg med min nya familj (plus min mattes mammas pudel som vi är hundvakt åt).

I lördags åkte vi bil till ett ställe som heter Andersön, det gick jättebra och min matte säger att jag är jätteduktig att åka bil, men det är ju ingen match när jag får ligga i buren som jag trivs så bra i.
Andersön är som namnet tyder, en ö som ligger i Storsjön och det betyder att jag för första gången fick träffa på vatten!

Pudeln Joy traskade i utan problem men jag var lite brydd över det kalla och blöta (trots att jag faktiskt är en vattenhund). Men efter lite lockande och godis klev jag i, upp till magen i alla fall. Och så farligt var det nog inte.

Vi strosade runt på ön och jag passade på att busa för fullt. Inte så konstigt att jag sov hela vägen hem sen ;)








I söndags hade vi en mysdag med lite social träning i en park i stan. Det var massor av folk ute men jag brydde mig inte så mycket om dom. Matte och husse åt glass och passade på att njuta av solen och jag passade på att lukta runt bänken vi satt på. Sen upptäckte matte och husse att det hade fastnat poppelfrön i hela min päls (väldigt kletigt) och jag tror att vi blev lika förtvivlade alla tre! Så de var bara att åka hem och försöka få bort dom, vilket inte jag tyckte var så mysigt alls. Men efter lite slit och bad av tassarna med "YES" så försvann dom dumma fröna och nu är jag fin igen!

Nu ska jag fortsätta vila, ha en bra dag!



RSS 2.0